Am ales sa imi fac manichiura acasa de cand am fost ultima data la manichiurista si tipa nu stia ce e ala peeling cuticular sau unde avea trecuta denumirea oja aia semipermanenta pe care am rugat-o sa mi-o aplice. De atunci am decis sa ma informez mai in detaliu despre ce inseamna o buna ingrijire a unghiilor pe termen lung si scurt, ce e sanatos, ce nu e sanatos si cum pot face alegeri intelepte astfel incat sa am unghii tari si sanatoase.

Inainte de a recurge la aplicarea unei oje e bine sa ne concentram atentia catre sanatatea unghiei, sa o tratam, nu sa o ascundem sub un strat de gel sau oja. Unghiile ingalbenite, casante, care se exfoliaza sau care au diferite denivelari pe suprafata pot fi tratate astfel incat oja pe care o aplicam sa arate bine si sa reziste mult. Puteti incerca diferite scrubb-uri pt unghii facute in casa care fac minuni: zeama de la o lamaie, putina pasta de dinti, bicarbonat de sodiu si o periuta mica e tot ce va trebuie pentru a indeparta galbenul de pe unghie. Totodata, e foarte important sa folosim instrumente bune, sa le dezinfectam dupa fiecare folosire, sa nu facem abuz de gradul de asprime al pilei de unghii si sa nu uitam cei trei pasi pentru aplicarea corecta a ojei: un strat de baza ca sa protejam unghia, unul sau doua straturi de lac colorat si deasupra un strat de top coat pentru o rezistenta in timp a intregii culori. Nu trebuie sa uitam nici de cuticule si, in ciuda faptului ca am fost invatate sa le taiem, e important sa stim ca nu e un obicei sanatos. Ele protejeaza unghia de eventualii microbi si ii asigura o dezvoltare sanatoasa asa ca in loc sa la taiati, hidratati-le cu ulei de masline impingand cu un betisor din bambus cuticula de pe unghie fara a leza niciuna din cele doua.

Acum ca am pus premisele unor unghii sanatoase si stim cum e corect sa aplicam oja, e bine sa stim si ce se poarta anul asta in materie de manichiura. Asa cum ati intuit, in 2016 se poarta unghiile in culorile acestui an, doua culori pastelate sub forma rozului quartz si a albastrului seren. Dimensiunea mica si forma rotunjita a unghiilor sunt acceptate ca fiind trendy anul asta asa ca putem sa le luam ramas bun, cel putin anul asta, unghiilor patratoase, ascutite si foarte mari.

Asadar, doamnelor si domnisoarelor, renuntati la unghiile cu gel foarte mari si incercati o manichiura facuta cu oja semipermanenta care are aproape aceleasi rezultate si nu dauneaza atat de tare unghiei naturale. Anul asta e anul cel mai potrivit sa reveniti la alegeri cat mai aproape de natural.

unghiute