Sa recunoastem, de fiecare data cand mergem in vacanta,  luam cu noi de toate, in ideea ca mai bine sa nu avem nevoie de ele decat sa ne trezim in vreo situatie in care avem imperativ nevoie de ceva ce am lasat acasa. De multe ori se aduna vreo 3 geamantane, purtam cam o treime din tot ce am luat si aducem incapoi  4 geamantane ca doar o vacanta nu e desarvasita decat de putin shopping care sa ne aduca aminte de minunata perioada. Insa ce faci atunci cand vrei sa circuli cat mai light si sa nu ajungi in situatia in care porti toata vacanta doar rochia larga pe motiv ca e singura in care te simti comod? Iata top 5 tinute care nu trebuie sa iti lipseasca din bagajul de vacanta la mare:
  1. Inevitabil, costumele de baie sunt piesele principale, iar daca e sa ne ghidam dupa faptul ca ele pot fi purtate ca piese de sine statatoare atunci avem deja o tinuta completa pentru plaja si piscina. Adauga cateva costume de baie diferite modele, nu ocupa mult loc si vei arata diferit de fiecare data, o pereche de flip flop, o palarie si ochelarii de soare, eventual o esarfa pe care sa o infasori in jurul taliei in drum catre plaja.
  2. Cel putin un pareo, modalitatile in care poate fi el purtat sunt foarte diverse: de la fusta, la top, la pantalon si turban, astfel ca un singur item se poate transforma in 4.
  3. As tinde sa includ si little black dress ca poate vei fi in situatia in care dresscode-ul ti-o va impune: un restaurant elegant, o cina festiva, etc ,dar e vara, suntem la mare si e cald, astfel incat iti recomand o little white dress. Aici poti include orice rochie casual pe care o accesorizezi cu o esarfa pe umeri care sa te fereasca de racoarea serii, o pereche de sandale cu toc si un colier statement care va face din tinuta ta, una extravaganta dar totodata adecvata unui scenariu de seara.
  4. Oriunde ai pleca trebuie sa ai macar o pereche de jeansi. Pot fi asortati atat in tinute de seara cat si in tinute de zi, insa ai grija sa ii alegi pe cei din material mai subtire. Corpul tau iti va multumi cand va trebui sa dansezi pana la 4 dimineata.
  5. Chiar daca nu te gandesti ca poate exista si frig vara in vacanta, iata ca o jacheta din denim este piesa pe care trebuie sa o incluzi in bagajul tau. Anul aceste denimul este in mare voga si probabil ca va mai starui prin zona mult timp. Poti asorta jacheta cu jeansii, cu rochii inflorate, cu acel pareo legat sub forma de rochita, iar daca esti intr-un registru casual o poti asorta chiar si cu micuta rochie alba si o pereche de sandale cu talpa joasa.
b1 b2 Alte recomandari: nu uitati ochelarii de soare, esarfele care va vor proteja pielea atunci cand credeti ca e prea expusa la soare, un colier statement, o husa impermeabila pentru telefon si tinuta unica prezenta in toate celelalte: protectia solara. Nu va supra aglomerati bagajul, daca se intampla sa uitati ceva, vacantele sunt ideale pentru a va reinnoi garderoba :)