De multe ori confundam o garderoba bogata cu una bine aleasa si acest lucru ne duce in situatii de genul "nu am cu ce sa ma imbrac desi am dulapul plin". Pentru a reusi mereu sa creezi o tinuta remarcabila si adecvata nu trebuie sa ai dressingul plin de haine asa cum nu poti avea stil purtand mereu haine de designer. Moda ar trebui sa fie o zona de confort, o eliberare si nu o povara, in ciuda faptului ca trendurile vin si pleaca, moda trebuie sa reflecte personalitatea noastra. "Pentru a fi de neinlocuit trebuie sa fii mereu diferita", sau cel putin asa zicea Coco Chanel, iar daca e sa te iei dupa aceasta filosofie trebuie sa mizezi pe cateva piese must-have care te vor scoate in evidenta de fiecare data.
  1. Prima piesa must have din orice garderoba este dupa cum deja ati ghicit "little black dress", sau micuta rochie neagra. "Nu esti niciodata prea imbracata, sau prea putin imbracata, cu o rochie neagra." Karl Lagerfeld. Un articol detaliat despre cat de folositoare este aceasta rochie gasiti intr-un articol anterior: http://www.zonia.ro/blog/?p=320
  2. O pereche de blugi negri/albastru inchis clasici. Diversitatea de modalitati in care ii poti purta este covarsitoare, doar propria imaginatie este limita.
  3. Camasa alba simpla, fara imprimeuri sau alte "artificii" de stil iti va crea un look mereu proaspat, fresh si ingrijit. Merge purtata atat in combinatia de alb si negru cat si intr-o multitudine de alte variante in functie de ce stil vrei sa adopti (casual, smart-casual, office, business-casual, boho-chic, etc)
  4. In materie de fuste nu trebuie sa ai o foarte mare diversitate, chiar daca imprimeurile pe care le au sunt deseori de nerefuzat. E de-ajuns sa ai o fusta simpla, clasica, neagra, pentru ca nu se demodeaza niciodata si o poti combina cu bluze si camasi in orice nuante si imprimeuri indraznete doresti. O fusta moderna intr-o culoare alta decat negru e fusta pe care o vei purta in oras, la plimbare, la shopping,in cadre mai sociale decat cel office.
  5. O fusta maxi. Indiferent ca esti miniona sau mai inalta, o fusta maxi nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba.
  6. Un sacou negru clasic. Poti completa tinuta cu fusta neagra simpla de mai sus si cu un top in aproape orice nuanta doresti.
  7. O pereche de stilleto, de preferat intr-o nuanta neutra ca sa ii poti asorta aproape cu orice. "Pantofii iti transforma limbajul corpului si atitudinea. Te ridica fizic si emotional." Christian Louboutin
  8. O pereche de pantofi cu talpa joasa pentru zilele in care vrei sa adopti un stil mai lejer sau cand tocurile sunt o povara.
  9. Jacheta biker e deja in voga de ceva timp si pare-se ca s-a infiltrat cu succes in multe stiluri, fiind purtata cu succes de majoritatea fashionistelor ce adopta un stil mai nonconformist.
  10. Palaria, extrem de purtata anul trecut ramane si anul acesta "pe val". Inspiratiile sunt la tot pasul, pe capul fiecarei domnisoare care are inspiratie sa o includa in tinuta ei.
Daca aveti ceva de adaugat nu ezitati sa ni le lasati in comentarii, insa pana data viitoare nu uitati:"Moda trece, stilul e etern" :)