Subiectul asta a picat ca nuca-n perete, eu, o mare lenesa in ceea ce priveste sportul, ar trebui sa va vorbesc despre cat de bine merg cele doua mana in mana. E adevarat, nu toata lumea are timp si de sport sau nu tine intotdeauna cont de importanta lui atunci cand incepe o dieta. Am inlocuit sportul efectiv cu sportul afectiv, am inlocuit munca fizica cu munca intelectuala si am facut din mersul pe tocuri aproape un joc olimpic, toate astea in timp ce jonglam cu diferitele roluri pe care o femeie le poate avea in cadrul unei familii.

Constient sau inconstient tindem sa fortam sportul afara din viata noastra, in timp ce toate celelalte atributii ne coplesesc si uitam un lucru esential: sportul este vital. Intr-adevar, alergi dimineata dupa cel mic sa il imbraci, alergi sa te imbraci singura pentru ca esti in intarziere, apoi alergi printre birouri, printre obstacole, alergi dupa vise, dupa clienti, dupa afirmare iar seara cand ajungi acasa nu mai vrei sa alergi dupa nimic, poate doar dupa un ceai fierbinte cu miere de albine. Toate acestea duc in timp la o rutina de miscari, ne exercitam doar anumiti muschi si, in ciuda dietei echilibrate, constatam ca suntem supusi riscului de a ne imbolnavi. Bolile cardio-vasculare, obezitatea si diabetul sunt doar cateva dintre afectiunile care pot degenera din sedentarismul nostru, in primul rand pentru ca organismul nostru nu este facut sa stea si implicit nu este facut sa stea pe scaun sau in masina, lucru implicat de majoritatea joburilor de birou. Lipsa sportului nu doar ne scade tonusul muscular dar ne priveaza de fericire deoarece in timpul sportului se elimina in corp endorfinele denumite si moleculele fericirii . S-a constatat ca 30 de minute de sport practicat timp de 5 zile pe saptamana este minimul necesar ca o persoana predispusa sedentarismului sau fortata de imprejurari sa se mentina sanatoasa si sa aiba un bun tonus muscular, o atitudine pozitiva si sa fie mai productiva in tot ce face.

Totodata, ce ar fi daca dupa fiecare sedinta de sport am fi ignoranti si am comanda niste pizza sau orice alt fel de mancare nesanatoasa la care va puteti gandi? Am manca mai cu pofta si am creste in greutate, facand astel inutil sportul intr-o dieta care are ca scop scaderea in greutate. Se recomanda ca dupa fiecare sedinta de sport sa ne abtinem macar 30 de minute de la mancare si doar sa ne hidratam, astfel atunci cand va veni timpul sa mancam vom savura si nu vom infuleca tot ce vedem in farfurie.

Voi mai stiti si alte trucuri astfel incat sportul si dieta sa se incadreze perfect intr-o rutina zilnica aglomerata?