Asa cum nici la cumparaturile zilnice nu ar trebui sa mergem fara lista sau cu stomacul gol, asa nici la shopping nu ar trebui sa iesim fara sa stim cu ce anume dorim sa ne imbogatim garderoba. De multe ori reducerile ne tenteaza din orice directie iar daca nu avem in minte un plan de actiune pentru toata sesiunea de shopping care ar trebui sa ne goleasca buzunarele si sa ne imbogateasca garderoba, atunci s-ar putea ca la finalul ei toata experienta sa ne lase doar cu cardul gol si cu un gust amar. Pentru o experienta de shopping placuta si fructuoasa sunt necesare cateva elemente pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a obtine o eficienta maxima a bugetului cu un stres minim. Iata cateva sfaturi:
  1. Inainte de a te porni sa cheltui banii, fa curat in sifonier. Acest lucru te va ajuta sa iti faci o ideea despre ce anume vei mai purta sau nu, ce anume iti lipseste din garderoba si, desigur, va face loc si proaspetelor achizitii pe care le vei aduce acasa.
  2. Chiar daca nu esti o persoana foarte organizata si de multe ori faci anumite alegeri din instinct sau sub mirajul reducerilor, afla ca o lista te-ar scuti de multe batai de cap si te-ar ajuta sa iti cumperi ceea ce ai nevoie fara a ajunge in situatia de a avea mai multe exemplare in diferite culori pentru acelas item vestimentar.
  3. Aloca un buget pe care ti-l poti permite fara sa te dezechilibrezi financiar si nu il depasi indiferent de situatie.
  4. Incepe shoppingul de dimineata, abia cum s-au deschis magazinele. Atunci toate hainele sunt in ordine si vei gasi mult mai usor ceea ce cauti, e mai liniste si nu e la fel de multa aglomeratie ca in orele de varf. profita de aglomeratie pentru a te relaxa la o terasa pentru ca apoi sa reiei shoppingul cand se mai calmeaza spiritele.
  5. Investeste in piese de calitate pe care in mod normal nu ai putea sa ti le cumperi la pret intreg. Daca ai prins sezonul reducerilor atunci viseaza mare: decat sa iti cumperi tricouri si rochite, mai bine iti iei un pulover din casmir, un parderiu, o pereche de cizme de designer, o jacheta din piele, o geaca de blana, etc, orice ti s-ar parea extravagant la pret intreg, dar este oarecum accesibil la pret redus. Calitatea este o investitie, nu o cheltuiala si e mereu mai bine sa alegi calitatea in locul cantitatii.
  6. Alege piese clasice in culori neutre pe care le vei putea asorta in fel si chip si care vor arata bine si dupa multi ani de la achizitie: pantaloni cu croiala dreapta, camasi albe simple, cardigane uni, jeansi simpli, pantofi stiletto, palton clasic cu croiala dreapta, pulovere simple, fuste negre, etc.
  7. Nu alege niciodata ceea ce a fost in trend in acel an deoarece vei ajunge sa il porti doar de cateva ori in plin sezon urmand ca apoi sa uiti hainele in dulap pe motiv ca la anul deja nu vor mai fi in trend.
  8. In ideea ca omul destept isi face vara sanie si iarna car, profita mereu de reducerile de la finalul sezonului si cumpara piesele care ti-au placut. Ai grija sa nu se incadreze in vreun trend trecator si sa fie mereu de calitate.
  9. Nu face rabat la pretentii chiar daca un item are un discount aproape nesimtit. Nu trebuie sa iti cobori standardele de calitate in alegerea hainelor chiar daca ele sunt reduse foarte mult, pana la urma sunt reduse, dai bani pe ele, nu sunt oferite gratuit.
  10. Imbraca-te comod, alege o rochie si o pereche de incaltaminte cu talpa joasa, o geanta crossbody ca sa ai mainile libere la "cotrobait" si incearca sa faci din intreaga sesiune o experienta placuta si satisfacatoare. Nu te epuiza peste masura, ci ia o pauza ori de cate ori simti nevoia sa te relaxezi de la stresanta activitate a alegerilor si a bugetului limitat care nu iti permite sa le iei pe toate acasa.
Acestea fiind zise va urez shopping placut si alegeri intelepte! Ati rasfoit sectiunea de reduceri de pe site-ul nostru?