Si culorile au institutul lor, sau cel putin asta au dovedit cei de la Institutul Pantone carora culorile le dau de furca in fiecare an. Daca anul trecut a fost anul "marsala", si acum 2 ani a fost "radiant orchid", iata ca in 2016 expertii nu s-au putut decide asupra unei singure culori si au ales 2: rose-quartz si serenity. Cu alte cuvinte, rozul quart si albastrul-seren sunt culorile care trebuie luate in calcul la orice tinuta, impreuna, separat sau in combinatie de toti cei care se considera fashion icon, fashionista sau trendsetter. Daca vrei sa fii in pas cu tendintele, un criteriu eliminator trebuie sa fie culoarea si abia apoi croiala si designul.

ravisant

Conform institutului Pantone, cele doua culori lucreaza impreuna pentru a da nastere unui echilibru vizual, tonurile reci si cele calde combinandu-se, creand astfel o simbioza perfecta, o stare de echilibru, la fel ca si yin si yang. Prin alaturarea celor doua culori, combinatie inedita si provocatoare deoarece nu se regaseste in asocierile traditionale de culori, se tine cont de trendul de androginizare, de gender blur, adica de estompare a diferentelor care exista intre genuri. Se doreste o uniune a celor mai bune caracteristici masculine cu cele mai bune atribute feminine, uniune ce o putem atinge deocamdata doar cromatic si simbolic.

onda

Aceste doua culori si-au gasit locul in colectiile marilor designeri, atat pentru iarna dar mai ales pentru primavara-vara lui 2016 iar Zonia deja isi intampina clientele cu o gama variata de item-uri in culorile anului. Rochite, rochii de seara, bluze si fuste toate asteapta cuminti sa fie alese in nuanta care te atrage mai mult, dar sfatul meu e sa nu te limitezi la numai una. Combina culorile, croielile, iesi din tipar si adauga un plus de valoare oricarei tinute fie ca decizi sa completezi rozul rochitei cu albastrul pantofilor sau optezi sa finisezi lookul obtinut de fusta cloche bleu cu o manichiura roz, fa totul cu masura, nu exagera in alegerea unui outfit exclusiv in cele doua culori si nici nu incerca prea tare. Nu uita, uneori less is more, iar un machiaj in nuante de roz quart cu un accesoriu bine ales pot fi tot ce iti trebuie ca sa respecti trendul dictat de Pantone.