Cine si cum poate purta rochia din dantela? Raspunsul este simplu: oricine poate purta bine o rochie din dantela de calitate, insa nimeni nu va reusi vreodata sa poarte corect o rochie din dantela de proasta calitate. Regula de baza in purtarea unei rochii din dantela este calitatea, la fel cum ar trebui sa fie in orice outfit pe care il cream. Trebuie tinut cont ca dantela este un material pretios dar si pretentios, asadar sub orice forma s-ar combina cele doua caracteristici si s-ar transpune intr-un item echilibrat, el va trebui accesorizat foarte putin.

De multe ori dantela este o opera de arta in sine si, asa ca si in cazul rochiei cu model floral, toata atentia va fi focusata pe ea deci nu trebuie sa te zbati prea mult sa o pui in valoare pentru ca stie singura sa faca asta. Daca totusi doresti sa porti accesorii, atunci va trebui sa tii cont de regula proportiilor: daca dantela are detalii mici incearca sa porti o bratara sau un colier, niciodata amandoua, cu linii drepte care sa echilibreze tinuta iar daca dantela are detalii mai mari atunci poti opta pentru niste accesorii mai mici.

Daca in schimb partea cromatica iti da batai de cap, atunci alege ceva sigur: o rochie din dantela neagra sau nude sunt cele mai usor de purtat si asortat. Rochia neagra din dantela este deja un “evergreen”, din aceeasi categorie ca si little black dress de care va povesteam in articolele anterioare si poate fi adaptata numeroaselor stiluri.

Rochia din dantela nude este insa mai sexy dand senzatia ca e foarte transparenta si tu nu porti nimic dedesubt. Desi totul este la nivel de perceptie, culoarea nude face ca rochia din dantela sa fie sexy, insa merge purtata cu preponderenta in tinutele de zi. Ca tot am vorbit de accesorii, ar trebui luat aminte ca atunci cand decidem sa ne cumparam o rochie din dantela de pe Zonia, sa nu optam in niciun caz sa o accesorizam cu item-uri ce au dantela, partial sau total, sau sa imite in vreun fel modelul rochiei. Cel mai bine ar fi sa accesorizam cu un cluth, o pereche de stilleto si, in functie de croiala rochiei, una din acestea: cercei, colier sau bratara. Tine minte, un minus in accesorii e un plus de stil pentru outfit in cazul rochiei din dantela.

r dantela