Asa cum va spuneam in articolul trecut, anul 2016 este guvernat de doua culori principale: rose-quartz si serenity, care ar trebui sa se regaseasca sub orice forma in look-ul final daca dorim sa fim in trend. Desigur, cele doua culori sunt principale, insa casele de moda au lansat o inteaga gama de culori ce pot fi folosite complementar pentru a reusi sa cream o tinuta de exceptie si nu una repetitiva cromatic. Aceste culori sunt:

culori

Asadar, pentru iubitorii culorilor mai inchise, gama cuprinde si un Iced Coffee care se combina perfect cu Green flash, iar pentru persoanele care doresc sa sporeasca venirea anotimpului calduros,  oferta include Buttercup si Fiesta, doua culori calde care nu pot emana decat energie si optimism.

In materie de tinute de seara, anul 2016 este foarte darnic in croieli, modele, texturi, dimensiuni, astfel incat orice femeie, indiferent de forma si marime sa isi gaseasca rochia ideala si sa fie in tendinte. 2016 te incurajeaza sa fii nonconformista; daca pana acum tinutele tale sunt mai sobre sau se incadreaza unui tipar mai cuminte, insa in acelasi timp te face sa vezi frumusetea din simplitatea tinutelor sobre daca pana in acel moment ai optat pentru tinute mai excentrice. Anul 2016 e un mix de extreme bine echilibrat, la fel cum sunt si culorile vedeta din acest an.

Astfel, in tinutele de seara lungimea nu mai conteaza, poti opta pentru o rochie lunga care sa iti puna in evidenta talia, o rochie midi care sa iti dea libertate de miscare pe ringul de dans sau o rochie scurta care sa iti scoata in evidenta picioarele de gazela si cu toate astea sa fii in trend. Mare grija si la incaltaminte insa, se stie ca o pereche nepotrivita de pantofi poate strica o tinuta reusita sau poate scoate din anonimat o tinuta mediocra, dar nu trebuie sa iti amintesc eu asa ceva, nu-i asa, draga fashionista? E deja o regula nescrisa si o cutuma general acceptata ce a rezistat diferitelor schimbari de trend de peste ani.

colaj1

Texturile si imprimeurile folosite in acest an la rochiile de seara iti vor fi cu siguranta pe plac. Imprimeurile sunt in sine un accesoriu, astfel versatilitatea unei tinute cu printuri florale, abstracte, buline sau motive psihedelice e de la sine inteleasa. Nu iti vor crea mari probleme cand vine vorba de incorporarea lor in garderoba deja existenta si te poti intoarce la ele chiar si daca nu vor mai fi in trend.

Nonconformismul si excentricitatea nu puteau lipsi din niciun trend cu atat mai putin in cel de anul acesta, asa ca in acest an se poarta rochiile cu crinolina, cele cu trena si rochiile din piele. Desigur, in alegerea uneia ar trebui sa tineti cont in primul rand de cea care va flateaza formele, motivatie ce ar trebui sa primeze tuturor trendurilor. In acest sens v-am pus la dispozitie pe site o diversitate de modele pentru toate gusturile pe care va invit sa le rasfoiti si analizati deoarece o fata nu poate avea niciodata prea multe rochii. E doar un mit urban, nu?  :)