Trecerea de la ora de iarna la ora de vara e un lucru stresant pentru organism, iti da peste cap bioritmul si creste numarul perturbarilor de somn. Totodata, ora de vara aduce cu ea mai mult munca si mai putin timp liber, te trezesti mai repede ca sa tii pasul cu ora data inainte si te intorci acasa la o ora la care organismul e obisnuit sa fie activ. Te afli pentru cateva zile intr-o mica incurcatura, asta pana cand zilele devin mai lungi si corpul tau se obisnuieste cu sezonul oficial: cel de primavara.

Expunerea mai indelungata la soare te face sa uiti ca lucrezi mai mult sau ca te trezesti mai devreme si te face sa fii mai optimist, mai proactiv, sa te incarci cu energie pozitiva de fiecare data cand simti atingerea calda a razelor soarelui. Soarele te face mai creativ, mai eficient iar sezonul renasterii iti readuce aminte de promisiunile pe care le-ai facut la inceput de an: sa fii mai bun, sa acorzi mai mult timp familiei, sa incerci sa scapi de dependenta de munca, sa incerci sa te reinventezi si sa indraznesti lucruri noi. Primavara iti reaminteste ca pentru toate este un inceput, iar daca alegi ca inceputul tau sa coincida cu cel al renasterii intregii naturi, ar fi bine sa incepi de undeva unde nu iti ia prea mult timp si are efecte imediate.

Daca vrei sa incepi cu ceva atunci intampina primavara cu o garderoba noua, cu o atitudine noua si cu o noua filosofie dupa care sa te ghidezi. Suntem deja obisnuiti ca in fiecare an de Paste sa ne 'innoim', ca e de la sine inteles ca o noua primavara trebuie intampinata cu o noua tinuta, iar pregatirile de dinaintea Pastelui nu ar mai fi manate de atata entuziasm daca nu am astepta cu ardoare sa inauguram un nou outfit pe care l-am ales special pentru acea zi. Zonia stie insa ce sentimente te incearca si cate incredere generezi de fiecare data cand porti tinuta potrivita si adecvata evenimentului la care participi asa ca vine cu o noua colectie: cea de primavara. Alegerea este a ta iar tinuta pe care o vei purta va da o nota mai personala unei sarbatori deja incarcata cu multa traditie si valoare crestina.

primavara