Indubitabil negrul si albul sunt nonculorile nemuritoare care au pus bazele modei, asa cum o cunoastem noi, ele au generat primul strop de eleganta, de rafinament si anii s-au dovedit a fi neputinciosi in estomparea importantei lor, putandu-le modifica forma dar nu si prezenta sau perceptia publica. Albul reprezinta absenta oricarei culori si va crea mereu un look ingrijit, curat, fresh, inocent, in timp ce negrul reprezinta prezenta tuturor culorilor creand indubitabil un look elegant, plin de mister, insa cu siguranta remarcabil. Cele doua culori pot crea un outfit absolut, complet, fara prea mult efort, doar folosind item-uri ce se incadreaza cromaticii.

Nici accesoriile sau proportiile nu reusesc sa distraga atentia de la un outfit remarcabil compus din piese alb negru, el fiind mereu perceput ca simbol al echilibrului suprem. E lesne de inteles ca atunci cand timpul sau mediul in care lucram nu ne permite o gama prea larga a cromaticii vestimentare, variantele care nu dau niciodata gres sunt tinutele alb-negru. De regula se poarta fusta/pantalonul de culoare inchisa si topul/camasa de culoare deschisa, dar diferitele variatii in combinarea celor doua culori sunt destul de apreciate de designeri. Ca de exemplu, imprimeurile geometrice ce au la baza aceste doua nonculori, liniile fine verticale, tinute all black cu o singura nota de alb sau tinutele all white cu o singura pata de culoare neagra in outfit sunt variatiuni moderne, foarte apreciate de designeri si constituie piese cheie in garderoba multor staruri deoarece le garanteaza succesul la fiecare aparitie, indiferent cat de neinspirate se pot simti in acel moment.

Coco Chanel si Karl Lagerfeld sunt cei mai buni sustinatori atunci cand optam pentru o tinuta alb negru. Cel din urma era de parere ca negrul este nonculoarea ce va fi mereu moderna indiferent de conotatia termenului de-a lungul vremii, iar Coco Chanel a definit eleganta femeii intr-o colectie de haine alb negru, urmand ca la scurt timp dupa sa isi redecoreze intreaga casa in cele doua nonculori. E clar ca pentru cei doi nu exista alta culoare care sa poata sa emane atat de multa eleganta, iar combinatia clasica de alb si negru aduce un echilibru la nivel cromatic tocmai pentru a nu ajunge sa ne imbracam mereu in negru.

Ati vazut combinatiile de piese alb negru purtate de modelele noastre in colectie Zonia? Daca nu, hai pe site!

ab