Spre norocul nostru, suntem inconjurati de culoare, ceea ce ne pune la dispozitie o intreaga paleta de culori cu care ne putem inconjura. Unele din ele sunt nuante naturale, altele sunt adevarate bombe de culoare in schimb, ce altele sunt o combinatie dintre cele doua iar noi suntem pusi in fata unui ocean cromatic din care putem "pescui" ce ne place. Sunt unii care se inconjoara de culoarea preferata iar altii duc asta la nivel de lifestyle, unul din exemple fiind Pink Lady care, de 40 de ani, a imbratisat rozul in orice item din viata ei. Nu putem sa ne inconjuram mereu de ce culorile ce ne plac dar nici nu trebuie sa ne traim viata in alb si negru, asadar trebuie sa gasim o modalitate de a folosi culorile in avantajul nostru.

Incepand de la par, unghii, haine, machiaj si tot ce decidem sa pastram in viata noastra, totul e culoare, asadar o alegere eronata poate pune intr-un con de umbra intreaga tinuta si stare de spirit din acea zi, ca sa nu mai vorbim ca alegand foarte des negru din lipsa de timp sau inspiratie, putem adauga fictiv cativa ani varstei noastre.

Pentru a sti ce se potriveste, trebuie, prima data, sa te cunosti si sa iti identifici corect trasaturile iar apoi, in functie de ele, sa alegi o culoare care te prinde cel mai bine. Dupa ce ai facut asta, trebuie sa alegi alta culoare cu care sa o asortezi. In acest sens, un articol util este cel despre culorile complementare: https://blog.zonia.ro/s-a-decretat-culoarea-anului-2017-este-greenery/ .

Daca esti blonda, cu parul si ochii deschisi la culoare, stilistii recomanda un machiaj in culori reci cum e albastru sau argintiu, iar in materie de vestimentatie alege nuante de zmeura, pruna, rosu cupru, albastru turcoaz, galben lamaie, alb galbui si tonurile de gri. Femeile blonde trebuie sa evite oranjul si turcoazul in vestimentatie iar in materie de bijuterii se recomanda aurul alb sau argintul cu diferite pietre pretioase.

Daca esti o femeie cu parul castaniu roscat, pistrui cu ochii verzi, caprui si pielea alba atunci trebuie sa alegi un machiaj in tonuri de cafeniu si bej. Vestimentatia ar trebui sa fie preponderenta in nuante de rosu purpuriu, granta, muscata, albastru petrol, bej, caramel, brun, paprika, auriu, somon, coral, verde kaki insotita de bijuterii din aur, piele si coral. Nu este indicat negrul sau rozul pentru ca nu face nicio favoare femeii roscate.

Femeile cu parul si ochii inchisi la culoare cu tenul masliniu sau de fildes, piersica, sunt cel mai bine puse in valoare de culori vii, in alb sclipitor, roz intens, rosu viu si negru. Machiajul este asemanator cu cel al femeii cu parul blond (nuante de albastru si argintiu) iar bijuteriile raman in sfera celor din argint si aur alb cu rubine sau cristale.

Femeile cu parul saten, cu nuante aramii sau aurii, cu ochii verzi, albastri sau  caprui deschis si ten diafan sunt cele care pot folosi cu brio nuantele de brun auriu si bej in materie de machiaj. Piesele ce compun outfitul ar trebui sa se incadreze in nuante de ivoriu, gri auriu, tonuri de maro, galben viu, oranj, verde anason, albastru puternic, albastru pastel si turcoaz. Femeia cu parul saten nu este pusa in valoare de alb, negru, albastru marin si rosu bordo si ii este recomandat sa poarte bijuterii din aur galben.

Daca ti-ai identificat bine trasaturile, atunci stii ca nu toate nuantele te pot prinde la fel de bine, asa cum nici toate culorile din machiaj iti vor pune in evidenta trasaturile in mod armonios. Alege nuantele care ti se potrivesc din noua colectie Zonia: https://www.zonia.ro/noua-colectie.html .