"Blondes have more fun, but brunettes are smarter"- asta e cliseul care a generat un intreg razboi intre blonde si brunete. Fiecare dintre cele doua sunt incadrate unui stereotip si fiecare, in felul ei, fiind exceptia stereotipului in care a fost incadrata. Mitul ca blondele ar avea cativa neuroni in minus sau ca brunetele sunt mai arogante nu a dus decat la un traseism intre culori. Blondele devin brunete ca sa fie luate mai in serios la serviciu, sa para mai profesioniste, fapt dovedit de criza economica din 2008 cand un procent foarte mare de blonde si-au schimbat nuanta parului intr-una inchisa iar brunetele devin blonde ca sa para mai abordabile. Blonda sau bruneta, nu ar trebui sa conteze prea mult nuanta parului de pe cap ci informatia care o avem in cap, asadar cliseul de mai sus ar putea fi usor schimbat in "Brunettes have more fun but blondes are smarter" si ar fi la fel de actual si ar crea aceleasi stereotipuri ca si primul. Cercetatorii in domeniu, englezi sau americani, desigur, au cercetat si acest aspect si desigur ca rezultatele au fost diferite de fiecare data deoarece culoarea parului se poate schimba la fel de usor ca starea de spirit pe care fiecare din ele ti-o dau. Concluzia acestora a fost ca desi barbatilor le plac mai mult femeile cu parul inchis la culoare, acestia le considera pe blonde mai usor de abordat. De asemenea, blondul simbolizeaza tinerete si vitalitate, in timp ce parul brunet sugereaza inteligenta, auto-suficienta si chiar aroganta – trasaturi ce i-ar putea tine departe.

E adevarat, nu doar parul conteaza atunci cand hormonii isi fac de cap prin mintea barbatilor ci si voluptatea "anexelor". De aici, aceeasi cercetatori au concluzionat ca omul preistoric era atras mai mult de femeile cu parul deschis la culoare deoarece ieseau in evidenta, erau mai bine dotate si s-au dovedit a fi mai fertile. Aceasta tendinta s-a pastrat si, desi majoritatea barbatilor considera ca de regula ar alege o blonda pentru distractie, totusi isi doresc o bruneta de sotie pe termen lung. Si atunci sunt curioasa cum devin brunetele sotii daca blondele sunt mai abordabile? Sunt mai intai blonde si apoi devin brunete?

Va las pe voi sa imi lasati raspunsurile in comentarii, eu s-ar putea sa fiu subiectiva in procesul de gandire si in concluzii dat fiind blondul din parul meu!